Om mig

Anne Holm Sørgaard, psykolog

Min baggrund

Jeg er uddannet psykolog ved Københavns Universitet, hvorfra min interesse og viden for sammenhængen mellem menneskers trivsel og relationer voksede. Jeg afsluttede min kandidatgrad i 2013 med et speciale om relationers betydning for lavt selvværd hos voksne.

Siden da har omdrejningspunktet for mit arbejdsliv været at forstå og forbedre relationer imellem mennesker.

Jeg har erfaring med både individuel-, par- og gruppeterapi og har i særlig grad arbejdet meget med familieterapi. Jeg er efteruddannet i og har arbejdet mange år med den evidensbaserede metode Funktionel Familieterapi (FFT). Både som terapeut og som supervisor- og underviser for andre FFT-terapeuter i hele Danmark.

 

Min filosofi & tilgang

Jeg brænder for at hjælpe både børn og voksne med at opnå gode og harmoniske relationer, da velfungerende relationer er grundlaget for, at vi kan trives og udvikle os, og en af grundstenene i at opnå et meningsfuldt liv.

Vores relationer er altid i forandring og formes både af den bagage, vi hver især har med os, og de livsvilkår, vi bliver sat i.

At opnå velfungerende relationer handler både om at forstå os selv, vores forskelligheder og hvad vi hver især bringer ind i relationerne. Det handler også om at forstå de mønstre og vaner, vi har skabt sammen, og om at lære nye vaner sammen, når det er nødvendigt.

Derfor vil man i forløb hos mig både få hjælp til større selvforståelse og til at forstå relationen fra nye vinkler. Og hjælp til at udskifte negative mønstre med nye vaner.

Ingen liv er helt ens, og jeg er derfor altid nysgerrig på at forstå den enkelte relation ud fra dens unikke vilkår. De metodiske tilgange jeg benytter, afhænger af, hvilket problem, du/I står overfor, og hvad du/I selv ønsker af behandlingen. I nogle tilfælde vil min tilgang være handlings- og løsningsorienteret, i andre tilfælde vil jeg hjælpe til forandring via mere kropslige, følelsesmæssige- og tilknytningsbaserede tilgange.

Er du nysgerrig på at læse mere om mine perspektiver på relationer, kan du læse mine artikler her.

 

“Alle menneskers grundlæggende behov er, at blive oplevet som det er, af et andet menneske.”

 

– Carl Rogers, amerikansk psykolog
Share This