Personlig udvikling

 

Hvornår individuelle samtaler?

  Vi indgår alle i mange sociale relationer i løbet af vores liv. Vi oplever også alle, at nogle relationer kan være vanskelige og medføre bekymringer.

  Uanset hvad der er udfordrende i vores sociale liv, kan det være hjælpsomt med en sparringspartner til at opnå større forståelse for egne og andres reaktioner og til at finde nye veje at gå.

  Individuelle samtaler kan være hjælpsomme for dig, som oplever konkrete udfordringer i relationen til fx din partner, børn, forældre, venner eller kollegaer, og som gerne vil finde ud af, hvordan du håndterer det bedst.

  Individuelle samtaler er også relevant for dig, som oplever, at de samme dårlige mønstre opstår i mange relationer i dit liv, og som ønsker bryde med disse.

  Individuelle samtaler er også for dig, som er nysgerrig på at forstå dig selv og dine relationer til andre bedre, og som ønsker at styrke dine sociale kompetencer.

   

   

  Du oplever måske:

  • At én eller flere af dine relationer giver dig mange bekymringer
  • At samtaler ofte går skævt og ender i skænderi eller misforståelser
  • At du har et lavt socialt selvværd
  • At det er svært at danne eller fastholde gode og nære relationer?

   

  Hyppige temaer i individuelle samtaler:

  At være udfordret af sit temperament

  Mange oplever, at man i samspillet med bestemte andre ofte ender med at reagere med vrede eller gråd. At der i relationen til fx partner eller børn kommer sider af én selv frem, som man ikke er stolt af. Og som man oplever ikke at føle sig i kontrol over. Det er meget almindeligt, men det kan være udfordrende for både relationen og for ens selvværd og trivsel.

  Da kan det være værd at blive klogere på, hvorfor følelserne får taget over, og få hjælp til at finde nye måder at håndtere de vanskelige samspilssituationer på. 

  Ofte at føle sig misforstået eller kritiseret

  Man kan finde én eller flere relationer svære, fordi man i samspillet med den anden oplever at blive misforstået eller direkte kritiseret, så man efterfølgende føler sig såret og nedtrykt.

  Nogle gange kan det komme til at fylde så meget, at det bliver en hæmsko for at bevare en god relation, eller det kan komme til at have indflydelse på ens selvværd eller trivsel. I de tilfælde kan det være hjælpsomt at blive klogere på relationen og ens egen reaktion, og hvad man kan gøre for at ændre det. 

  At være udfordret i relationen til sin tidligere partner

  Bruddet med en partner er ofte kompliceret, uanset om man har børn sammen eller ej. Der kan opstå mange typer af udfordringer under og efter bruddet i forhold til at finde ud af, hvilken relation man skal have efterfølgende, samt hvordan og hvor meget man skal være i kontakt med hinanden. Mange oplever også, at kommunikationen om eventuelle fælles børn bliver vanskelig eller fjendtlig.
  Oplever man at blive ved med at gå skævt af sin tidligere partner efter et brud, kan det være gavnligt at få sparring på måder at forstå og håndtere de dilemmaer, som er på spil.

  At være i en relation med psykisk eller fysisk vold

  Når man er i en relation med psykisk eller fysisk vold er det almindeligt at opleve, at man står meget alene med de svære følelser og dilemmaer. Måske har man holdt det hemmeligt, eller måske oplever man, at andre ikke kan sætte sig i éns sted. Ofte fylder både følelser af skam, skyld, frygt og kærlighed.
  Det kan opleves som om, at det hverken er en mulighed at gøre noget eller ikke at gøre noget ved situationen. Da kan det være vigtigt med hjælp fra en udenforstående.

  Ensomhed

  Rigtig mange mennesker føler sig ofte ensomme. Det sker både for mennesker, som lever sammen med andre, og mennesker som lever alene. Måske er tidligere relationer gået i opløsning eller blot blevet mere distancerede eller overfladiske. Ensomhed opstår, når vi ikke oplever nærvær og samhørighed med andre. Det kan virke svært at finde vejene ud af ensomhed alene, det kan det være hjælpsomt med en at sparre med.

  At have svært ved nærhed og intimitet

  Det er almindeligt at opleve, at det at være intim og nær med en partner er kompliceret og udløser blandede følelser, men mange føler sig forkerte over at have det sådan. Der kan være mange grunde til, at intimitet og nærhed er svært – måske endda forbundet med ubehag – men uanset årsag er det noget, man kan ændre på. Nogle gange kræver det blot at få en smule hjælp.

  At være konfliktsky

  Rigtig mange mennesker oplever konfliktskyhed i større eller mindre grad. Vi er sociale væsener, som er indrettet til at skulle få ting til at fungere sammen. Men mange mennesker oplever, at frygten for konflikt medfører, at man finder sig i for meget, og ikke får sagt fra og holdt på egne grænser og værdier. Det kan være i en enkelt relation eller mere generelt i mange relationer i ens liv.
  Er konfliktskyhed blevet en belastning for ens private eller professionelle liv, kan det være værd at få hjælp til at forstå egne reaktionsmønstre og finde nye måder at håndtere konfliktsituationer på.

  Hvordan foregår det?

  Individuelle samtaler varer 55 minutter.

  I første samtale vil vi sammen afdække, hvad du oplever svært i dit sociale liv, og hvad du ønsker at opnå med forløbet. I de efterfølgende samtaler vil vi arbejde på, at du opnår en større forståelse af dig selv og dine relationer, samt får nye handlemuligheder i dit samspil med andre.

  Hvor mange og hvor hyppige samtaler, du har brug for, kommer meget an på din problemstilling, og er derfor noget, vi finder ud af sammen.

  Var det noget andet du ledte efter?

  Kontakt mig

  Ring eller skriv, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

  Jeg er på ferie fra d. 24. juni – 17. juli 2022 er derfor ikke at træffe på mail og telefon.

  Ring

  (+45) 60 57 56 13

  Adresse

  Odinsvej 12A, 3460 Birkerød

   

  Åbent 

  Telefon: Man – Tors kl.  8-16.

  Jeg kan være optaget – læg gerne en besked, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

  Share This