Blog & artikler

Til inspiration og refleksion

Her finder du viden og tips til, hvordan du  kan forstå og agere i dine relationer.

Er du pindsvin eller terrier i dit parforhold?

Vi mennesker har en helt naturlig drift efter at tilknytte os følelsesmæssigt til særlige andre. Til at have et sted, hvor vi får bekræftet vores værd, kan modtage omsorg og trøst, og føle sikkerhed.

Bliv verdensmester i at lytte og forebyg konflikter

Brændslet i næsten alle skænderier og misforståelser er, at vi i dialogen holder op med at lytte og vise interesse for hinandens budskaber.

Om at miste gode relationer ved livsovergange – og om hvordan det kan forhindres

Når livsforandringer gør at rammerne opløses, kan vi derfor blive udfordret på at fastholde relationen til hinanden. Også selvom vi holder af hinanden og gerne vil relationen til hinanden.

6 råd til at undgå julestress og få en harmonisk jul med dine nærmeste

Julen nærmer sig med hastige skridt og mange af os ser frem til familietid og de årlige juletraditioner. Alligevel starter en god del af os ofte det nye år med en følelse af, at julen endnu engang ikke blev helt som vi havde sat næsen op efter. At julefreden aldrig...

Parforhold er på godt og ondt styret af vaner – Lær hvordan I bryder med de dårlige af slagsen

Indimellem kommer vi til at opbygge samspilsvaner som bidrager negativt til vores parforhold, eller som spænder ben for at skabe positive forandringer mellem os.

Synes dit barn det er svært at være blevet storebror eller storesøster?

Det er enormt svært som forælder at være vidne til den stores negative reaktioner i kølvandet på familieforøgelsen.

Synes din teenager at du er irriterende og kontrollerende? Tips og tanker om forældreskab til teenagere

Konflikter mellem børn og forældre bliver i mange familier ofte både mere hyppige og mere intense under teenageårene. Mange oplever samtidig, at det følelsesmæssige bånd i relationen til sit teenagebarn føles svagere.

Den foranderlige relation mellem børn og forældre

Relationen mellem børn og forældre må defineres mange gange i løbet af livet. De første leveår er man som forælder både omsorgsperson, rollemodel, legekammerat og opdrager. Med tiden overtages flere af rollerne af jævnaldrende, enten helt eller delvist.

Forældreinspiration til søskendekonflikter

Alle søskende har konflikter ind imellem, men i perioder kan konflikterne være så hyppige eller voldsomme, at det er frustrerende for både børn og voksne.

Hyppigheden af søskendekonflikter kan bunde i forskellige ting og det kan derfor være gavnligt at overveje hvad årsagerne er, så man som forælder kan hjælpe sine børn til færre konflikter

Søskenderelationer – om hvorfor de er særlige og vigtige

Erfaringer med søskenderelationer er derfor noget vi næsten alle deler. Det er en relation som ofte fylder meget i familielivet, både for forældre og børn. Relationen bør også have vores opmærksomhed, da søskenderelationer både er vigtige vores børns trivsel og udvikling.

Er du pindsvin eller terrier i dit parforhold?
Er du pindsvin eller terrier i dit parforhold?

I mit seneste indlæg mødte du Mads og Majken, der havde svært ved at lytte til hinanden. I dag får du lov at møde Peter og Pernille på en helt almindelig hverdagsaften. Pernille er færdig med at putte børn og klokken er blevet kvart over 8. Da hun kommer ind i stuen...

Share This